Poziv na konferenciju "Metodologija i arheometrija"

Dopuna sažetaka za skup u Bjelovaru

 

 

Plakat i sažeci znanstvenog skupa u Bjelovaru

Program skupa u Bjelovaru

Vozni red autobusa i vlakova za dolazak na skup u Bjelovaru

Vozni red vlakova:

Zagreb - Bjelovar: 10:42 - 12:32 & 13:13 - 14:45

Bjelovar - Zagreb: 7:31 - 9:07 & 10:54 - 12:33

Vozni red autobusa:

vozni

 

Informacije o znanstvenom skupu u Bjelovaru

Donosimo nove informacije o znanstvenom skupu u Bjelovaru.

Preciznije, OVDJE (ili odlaskom na poveznicu za znanstveni skup na glavnom izborniku) možete saznati više o organizaciji skupa, saznati informacije o cijenama smještaja i prijaviti se na skup.

 

Dodjela nagrada HAD za 2015. godinu

Molimo članove da u skladu s Pravilnikom o nagradama Hrvatskog arheološkog društva predlože kandidate za ove nagrade:

  • „Don Frane Bulić“ – Nagrada za životno djelo
  • „Josip Brunšmid“ – Nagrada za jednokratni prinos s područja arheologije, odnosno za izložbu, konzervatorski rad, stručnu ili znanstvenu publikaciju, uvođenje novih metoda, uključivanje arheoloških spomenika u turističku ponudu i povećanje ugleda hrvatske arheologije u Hrvatskoj ili u inozemstvu
  • Počasni članovi Društva

Pismeno obrazloženi prijedlozi primaju se do 15. rujna, a mogu se slati na e-mailove (jbalen@amz.hr  ili hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr) ili na adresu Društva.

 

Konferencija "TRADE - Transformations of Adriatic Europe"

 

Znanstveni skup u Bjelovaru

Znanstveni skup bit će održan od 3.-7. listopada 2016. godine. Smještaj za sudionike skupa biti će organiziran u hotelu Central, a predavanja će biti organizirana u Gradskom muzeju u Bjelovaru, koji je ujedno i suorganizator skupa.
Glavna tema i naziv skupa je: "Arheološka istraživanja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih krajeva.

Naslovi i sažeci predavanja primaju se do 1.6.2016. godine na mail Društva (hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr) ili predsjednice Društva (jbalen@amz.hr).

 

Prilozi za idući broj Obavijesti HAD

 

Izvješće Društva za 2015. godinu

Hrvatsko arheološko društvo djelovalo je u svojim prostorijama  u Tomašićevoj ul. 6. Ostvarivanje Programa Društva za 2015. koji je prihvatila i odobrila godišnja skupština Društva održana u Karlovcu 2014. provedeno je prema predviđanjima. Skupština Društva održana u Šibeniku 9. listopada 2015. prihvatila je Izvješće predsjednice o radu za 2015. godinu. Donosimo vam cjelovito Izvješće koje možete pročitati OVDJE.

Dobitnici nagrada za 2014. godinu

Na znanstvenom skupu „Rezultati arheoloških istraživanja na prostoru Šibensko-kninske županije“ proglašeni su dobitnici godišnje nagrade  „Josip Brunšmid“ za 2014. godinu. Dobitnici nagrade za 2014. godinu su: prof. dr. sc. Mirjana Sanader, za knjigu Dalmazia. Una provinzia romana sull'Adriatico, Mondadori, Milano 2014. te Ana Solter, predložena za nagradu za projekt #DoveTales.
Nagrade će biti uručene na tradicionalnoj svečanosti koja će se održati u svečanoj dvorani Matice Hrvatske 24. veljače 2016. godine u 13 sati.

Članarine za 2016. godinu

100 kuna za pripravnike

200 kuna za redovite članove

250 kn za članove u inozemstvu

Članarina se uplaćuje na račun Društva IBAN HR 3023600001101512624 (općom uplatnicom ili putem Internet bankarstva), uz napomenu da se pod poziv na broj upiše članski broj koji se nalazi na članskoj iskaznici.

 

Predstavljanje Izdanja HADa

Sažetak skupa u Šibeniku i zapisnik s godišnje skupštine

Osvježavanje naslovnice weba

Preliminarni program konferencije TRADE