Dopuna sažetaka za skup u Bjelovaru

Plakat i sažeci znanstvenog skupa u Bjelovaru

Program skupa u Bjelovaru

Vozni red autobusa i vlakova za dolazak na skup u Bjelovaru

Vozni red vlakova:

Zagreb - Bjelovar: 10:42 - 12:32 & 13:13 - 14:45

Bjelovar - Zagreb: 7:31 - 9:07 & 10:54 - 12:33

Vozni red autobusa:

 

Informacije o znanstvenom skupu u Bjelovaru

            Ove godine u Bjelovaru se, nakon dvadeset godina stanke, od 3. do 7. listopada ponovo održavaju znanstveni skup i godišnja skupština Hrvatskog arheološkog društva. Skup, koji zajednički organiziraju Hrvatsko arheološko društvo i Gradski muzej Bjelovar te radnog naziva «Arheološka istraživanja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih krajeva», trebao bi donijeti nova arheološka saznanja iz recentnih terenskih istraživanja i suvremene obrade do sada već iskazanih spoznaja o geografskom prostoru, koji je i danas još uvijek pretežno bijela mrlja na arheološkoj karti Hrvatske. Iako je središnji prostor našeg zanimanja arheologija Bjelovarsko-bilogorske županije, nikako se ne mogu isključiti teme vezane uz prostor Podravine, Moslavine i križevačkog dijela do Kalnika, koji s navedenim čine organsku geografsku i kulturno-povijesnu cjelinu, i bez čijeg bi uključivanja i cjelokupni zaključci s predviđenog skupa bili nedorečeni. Pozivamo Vas da se prijavite, sudjelujete te Vašim radovima doprinesete uspjehu skupa, a Vašom nazočnošću i zajedničkim druženjima ponovite onu atmosferu kakva je vladala i koje se još i danas sjećamo sa skupa održanog u Bjelovaru prije dvadeset godina.

Smještaj za sudionike skupa biti će u Hotelu Central, V. Lisinskog 2, 43000 Bjelovar.
Prijave za smještaj moguće su do 1.9.2016. na mail Društva.
Predavačima Društvo snosi troškove jednog noćenja u dvokrevetnim sobama.

Cijene hotelskog smještaja prikazane su OVDJE.

Prijavnicu za sudjelovanje na znanstvenom skupu možete preuzeti OVDJE.

 

 

Znanstveni skup u Bjelovaru

Znanstveni skup bit će održan od 3.-7. listopada 2016. godine. Smještaj za sudionike skupa biti će organiziran u hotelu Central, a predavanja će biti organizirana u Gradskom muzeju u Bjelovaru, koji je ujedno i suorganizator skupa.
Glavna tema i naziv skupa je: "Arheološka istraživanja Bjelovarsko-bilogorske županije i okolnih krajeva.

Naslovi i sažeci predavanja primaju se do 1.6.2016. godine na mail Društva (hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr) ili predsjednice Društva (jbalen@amz.hr).

 

Znanstveni skup u Bjelovaru

 

povratak na vrh >>